Jára Němeček nás reprezentuje v Belgii - Evropské hry speciální olympiády

12.09.2014 12:10

Dobrý den, konečně jsem se dostala k napsání alespoň krátké zprávy z našeho pobytu. Od našeho příletu jsme ubytování v Halle, což je náš hosttown, velmi příjemné třicetitisícové městečko, kde se na nás všichni usmívají a projevují nám nebývalou přízeň. Už dvakrát jsme byli oficiálními hosty na zdejší radnici, z toho jednou (včera) i se slavnostním rautem. Včera nám ukázali jejich velkou vzácnost - les! Mají jich tady málo, a tak je velmi intenzivně chrání, včetně zákazu trhání jakýchkoliv lesních plodů. Absolvovali jsme dopolední vycházku i s odborným výkladem o místní flóře i fauně spojenou s  ochutnávkou různých místních specialit (koláčky s houbami - ty kvůli zákazu sběru dovážejí z Číny!, bezinková šťáva, atd...).

Dneska jsme měli dost náročný den. Hned po snídani jsme vyjeli na trh (je tu dvakrát týdně a prodává se na něm skoro všechno, od ovoce a zeleniny po mořské plody a ryby, květiny, oblečení i živá zvířata). Z trhu jsme pokračovali na návštěvu chráněných dílen, které nás dost nadchly, protože jsme viděli 120 klientů, zapojených do různých jednoduchých, ale zcela smysluplných činností, v perfektní organizaci a v promyšleném systému... Tady jsme taky dostali oběd.

Dál jsme potom pokračovali na hasičskou stanici, kde jsme si mohli prohlédnout (s odborným výkladem sympatického mladého hasiče) všechna jejich zařízení a techniku, včetně např. potápěčské výzbroje. To se všem moc líbilo, ale když jsme se vrátili těsně před večeří do naší ubytovny, všichni už únavou sotva pletli nohama, takže na večer plánovanou vycházku jsme už museli zrušit.

Všichni jsme v naprostém pořádku, zdraví (Anetku už ranní břichabol přešel, vyléčili jsme ho jogurtem - zabral :-) ), líbí se nám tu. Jára chodí pravidelně hlásit, že si vzorně umyl ruce, oholil se, vyčistil zuby atd., Pavlínka je šikovná, všechno zvládá bez problémů, Anetka taky. Pavel je tichý, drží se trochu vzadu, ale taky je vždycky všude včas, vzorně oblečený a připravený tak, jak má být. Jsem moc ráda, že mám tak šikovné závodníky :-).

Pokusím se Vám přeposlat pár obrázků, snad se mi to sem vejde.

Zdravíme Vás všechny, mějte se doma moc hezky a užívejte si toho, že jsme tady - my si to taky užíváme :-) :-) :-)